Това са ужасни симптоми на 4 опасни болести

Днес ще ви запознаем с ужасните симптоми на някои опасни болести

Човешкото тяло е наистина невероятен механизъм. То е в състояние да се справи с някои проблеми, като най-важното е при него, че ни пази от излагане на въздействието на вредните фактори на околната среда.Много често ние сме изправени пред нови заболявания, за чието съществуване дори не подозираме.

Ето какво не знаете за симптомите на някои смъртоносни болести.

1. Човек буквално забравя да диша

Да,  четете правилно. Колкото и странно да звучи, понякога хората забравят как да „дишат“. Поради увеличаването на кръвното налягане от нарастващ тумор или поради хидроцефалия човешки мозък е подложен на физическа компресия. Това, от своя страна, може да се отрази на дихателните центрове в мозъчния ствол, което обяснява защо човек забравя буквално да диша.

Увеличението на вътречерепното налягане, в крайна сметка, може да доведе до смърт.

2. Танцуващо движение

Всички сме танцували и знаем как ритъмът на музиката превзема тялото ни. Но в медицината, има някои сериозни дегенеративни заболявания, в резултат на които пациентът прави внезапни, неволеви движения, възприемани от други хора, като един вид танц.

Такива движения се наричат хемибализъм. Те възникват, когато някои части на мозъка губят инхибиторен контрол върху движенията. Този симптом, на пръв поглед, изглежда доста интересно нещо, но в действителност той причинява дискомфорт на пациента.  За целта се пият различни лекарства. В някои случаи човек може да падне и да си причини смърт по непредпазливост.

3.Хиперсексуалност
Мнозина не знаят, че човешкото сексуално желание е свързано с дълбоките части на мозъка. Хиперсексуалността и неподходящото сексуално поведение са някои от симптомите на синдрома Kluver-Bucy, рядко заболяване, което често се наблюдава при хора с тежко увреждане на мозъка в определени части, отговорни за емоциите. Синдромът на Kluver-Bucy се характеризира с  отслабването на емоционална реакция, хиперсексуалност, компулсивно желание да се докосне човек до всички обекти наблизо, нарушение на хранителните навици, лакомия и нарушена способност да разпознават околните предмети.

За съжаление, психотерапията и лекарствата са безсилни над заболяването.

4.Непоносимост към дневна светлина

Това са ужасни симптоми на 4 опасни болести

Това са ужасни симптоми на 4 опасни болести

Заболяването, което ще бъде обсъдено в този параграф, е довело до легендите за вампири и силата на чесъна против вампирите. Това заболяване е наречено порфирия. Това е общ термин, използван за описание на натрупването на порфирини в организма поради нарушения в работата на тялото на човека.

Хората с порфирия изпитват ужас от светлина, защото тя предизвиква реакция на кожата, което причинява силна болка. На второ място, те са с много бледа кожа, защото те избягват слънчевата светлина. Трето, те не обичат миризмата на чесън, защото това влошава повечето симптоми. В допълнение, урината на хора, страдащи от порфирия, придобива тъмночервен оттенък и става подобна на кръв.

За щастие, порфирията се среща изключително рядко.

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder