Свръх добра диета за хемороиди, която надминава очаквания

Истинска наслада – диета за хемороиди, която работи

Хемороидите провокират силни и понякога трудно търпими болки, които променят цялото ежедневие. Само човек, който вече е минал по този път, може да разбере на 100% всичко онова, за което специалисти не спират да говорят. Непрестанно се повтаря, че освен основната терапия, която е базирана на мазила, препарати, бани и таблетки, се предписва и диета, която също влиза като част от основното лечение.

Без нея състоянието би могло да се подобри, но временно. В един момент болките ще започнат да се връщат, а понякога ще се наблюдава и характерното кървене. Не бива да се допуска запек в този период, тъй като е опасен.

Ето още една причина хранителният режим да бъде изготвен час по-скоро. Той не позволява на пациентите да се чувстват дискомфортно, а се грижи за здравето на стомаха. Благодарение на него запекът ще бъде преустановен, а болките овладени.

Изпробвана и препоръчвана диета за хемороиди, която българите заобичаха

Разбира се, и при това болестно състояние няма да се подминат пресните плодове и зеленчуци. Те са полезни в толкова много отношения, затова едва ли е изненада, че присъстват и тук. Важно е да бъдат набавени фибри. Чудесни са срещу запек.

Диета за хемороиди

Заедно с тях се добавят и пълнозърнести храни. От плодовете и зеленчуците се посяга основно към спанак, сини сливи, цвекло, папая, смокини и бамя.

Тези, които са сезонни, са с предимство. Ако човек може да си ги набави в свеж вид, нека хапва по-голямо количество през идните седмици. Останалите, които се откриват на пазара през цялата година, могат да почакат.

При никакви обстоятелства не бива да се пренебрегва водата като фактор. Тя е много важна и ценна при хемороиди. При нисък прием на вода проблемите няма да отшумят скоро.

Алкохолните питиета следва да бъдат ограничени поне за месец-два. Ако има специален повод е разрешено да се консумира, но не повече от една чаша. През останалото време пациентите е желателно да се въздържат от него.

Всички мазни храни се изхвърлят. Освен, че с тях се трупат много калории, те никак не са подходяща храна при хемороиди. Забранени са лют червен пипер и къри. Те са страшно вредни и могат да отрицателно време да върнат лекуващ се човек в първоначална позиция.

За да не се случва това и да не се окаже терапията загуба на време и пари, трябва да се направи ясен подбор на храната, на подправките, питиетата и водата. Правилата са задължителни за всички!

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder