При възпалено сухожилие и болка в костите – пийте тези 3 билки

Научете как да си помогнете при възпалено сухожилие и болка в костите

Нашите кости се закрепват заедно със сухожилията и хрущялите и в допълнение участват в производството на червени и бели кръвни клетки.

Всъщност в костите ни служат и за съхранение на голям брой основни хранителни вещества и следователно са тясно свързани с нашето имунно здраве.
Но понякога имаме възпалено сухожилие и болка в костите – научете кои чайове облекчават състоянието.

1. Глухарче

Въпреки че глухарчето е популярно поради диуретичния си ефект, трябва да се спомене, че съдържа и вещества, които спомагат за укрепването на костите и облекчават напрежението при възпалено сухожилие..

Сред тях могат да бъдат подчертани минералите като калций и магнезий, които са необходими за поддържане на костната плътност и здравето на сухожилията ни.

Глухарчето е с противовъзпалителни и детоксикиращи свойства, които подобряват циркулацията на кръвта и подпомагат производството на червени и бели кръвни клетки.

При възпалено сухожилие и болка в костите

Пийте тогава чай от глухарче 3 пъти на ден.

2. Коприва

Едно от предимствата на копривата е свързано с способността й да предпазва костите от увреждане, причинено от свободните радикали. Копривата съдържа голямо количество желязо, калций и магнезий, това са необходими минерали за опорно-двигателната система.

За да се възползвате от нейните свойства, пийте 2 малки чаши чай от коприва на ден.

3. Хвощ

Хвощът е растение, което е склад за хранителни вещества. Това е полезно за нашите кости и стави.

Това се дължи на неговите болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства, които спомагат за облекчаване на болката, намаляване на възпалението и други симптоми, които обикновено съпътстват костните проблеми.

Витамините, които се съдържат в хвоща, подпомагат синтеза на колаген, ключово вещество за запазване на здравето на костите и съединителната тъкан.

Колагенът възстановява хрущялната тъкан и предотвратява износването й, поради което костите започват да се търкат една с  друга и се износват.

Пийте 2 или 3 чаши чай от хвощ всеки ден, поне 3 пъти седмично.

4. Лайка

Лайката е едно от най-популярните растения, използвани в алтернативната естествена медицина. Тя се използва заради аналгетичнитеси и успокояващи свойства при лечението на различни заболявания.

Малко хора знаят, че лайката е полезна и за здравето на костите и сухожилията, не само заради противовъзпалителните свойства, но и поради богатото си минерално съдържание.

Пиенето на чай от лайка намалява отока, който влияе върху подвижността на ставата и освен това смазва хрущялите и лигаментите, които свързват костите.

Пийте чай от лайка ежедневно, до 3 пъти на ден.
Използвайте я и като външен агент – за бани или компреси, в случай на болка и възпалено сухожилие.
Както може да видите, има много растения, чиито свойства спомагат за укрепването на  опорно-двигателната система.

Редовно пийте тези билки като профилактика на опорно-двигателната система.

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder