Ниски нива на тромбоцити – най-добрите продукти, които увеличават броя им – част 2

Ниски нива на тромбоцити – най-добрите продукти, които увеличават броя им – следва 2 част на тази полезна статия

Може да прочетете началото на статията ни ТУК!

4. Сок от алое

Сокът от Алое Вера се използва широко за медицински цели. В продължение на много векове  помага на  човешкото здраве.

Що се отнася до ползите от алое, е необходимо да се отбележи, че съдържанието на различни витамини и минерали е от полза за очистването на кръвта и за защитата на клетките. Сокът му предпазва от негативния ефект на токсините иот различни инфекции. Това е добра профилактика  за нивото на тромбоцитите.

Благодарение на алоето, кръвта ни остава богата и може да използва правилно ресурсите си, когато хората се нараняват.

5. Спанак

Ниски нива на тромбоцити и спанак!

Спанакът има много ползи за нашето здраве. Той има високо съдържание на витамин К и протеини, които играят важна роля в образуването на тромбоцити, които спират кървенето. Спаначният сок значително стимулира производството на тромбоцити и същевременно нормализира притока на кръв. И повече за ползите на спанака сме писали в тази наша статия.

6. Папая

Сокът от папая също може да бъде отлично допълнение към лечението на нарушения, свързани с тромбоцитната функция.

Сокът от папая и естествените коктейли от тези плодове ни позволяват да регулираме броя на кръвните клетки, като намалява риска от развитие на хронични заболявания.

Въпреки че папаята не е магическо средство за лечение на кръвни заболявания, използването на тези плодове стимулира производството на тромбоцити. И особено много помага при ниски нива на тромбоцити в кравта.

7. Цвекло

И ако не може да консумирате папая, защото за нас е екзотичен плод, то лесно у нас се намира цвекло. Този коренов зеленчук съдържа много различни антиоксиданти, които могат да предотвратят намаляването на производството на тромбоцити в резултат на негативните ефекти на свободните радикали.

Цвеклото съдържа витамините А, С и К, както и минерали, които пречистват кръвта ни и поддържат здрави кръвоносните съдове. Сокът от цвекло укрепва защитата на нашето тяло и ни предпазва от заболявания в кръвообращението и кръвни  болести. То е част от много народни рецепти.

Въпреки че лечението на разстройства, свързани с ниски нива на тромбоцити, варира от вида на разстройството, използването на тези продукти може да подобри здравето на на пациентите.

Най-добре е да включите тези храни в диетата си под ръководството на лекар, в края на краищата е необходимо да се вземат под внимание и други навици на човек, става дума за лекарства за  спазване на определена медицинска терапия.

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder