Как с магнезиево олио забравяме болката

Магнезиево олио – приложение. А какво е магнезиев гел? Как действа. При болки в кръста и гърба: ишиас, плексит, радикулит. При шипове, инсулт, мигрена, косопад. Компреси при диабет. За отслабване. При розацея. Против целулит. По време на бременност. По време на менопауза. Против запек. При Хашимото и разширени вени

Магнезиево олио? За неинформираните: това е чиста, високо концентрирана форма на магнезиев хлорид. Продуктът се приготвя от суровина, извлечена от дълбочина над 1500 м – от пресъхнало подземно море в Холандия.

Чрез магнезиево олио бързо и лесно – през кожата! – се попълва магнезиевият дефицит на организма (mountheal.com).

Около 300 жизнено важни ензимни реакции в човешкото тяло се нуждаят от магнезий – ако той не достига, появява се здравословен проблем.

Приет чрез магнезиево олио, елементът действа болкоуспокояващо и противовъзпалително, подобрява кръвообращението и функционирането на мускулите, оптимизира нервната проводимост, ускорява изхвърлянето на токсини и съдейства за по-бързо разнасяне на подкожни кръвоизливи.

Приложението на магнезиево олио за широк кръг здравословни проблеми е безопасно, лесно и без много разходи. Човек може да се справи сам в домашни условия.

А какво е магнезиев гел?

Магнезиевият гел е продукт за директно приложение, който се усвоява бързо и пълноценно също през кожата (трансдермално лечение). Действа локално – обезболяващо и тонизиращо, при разширени вени и болки в гърба от различен характер. Прилага се успешно при раздвижване след инсулт, като упражнява отпускащо мускулите действие (mountinheal.com). Препоръчва се при шипове, мигрена и проблеми с Ахилесовото сухожилие.

Магнезиевият гел е по-удобна форма от магнезиево олио, тъй като се нанася лесно и попива в кожата по-бързо.
Има два типа приложение на магнезиев гел:

  • локално – коато се нанася върху проблемната зона от тялото;
  • комплексно – когато трябва да се зареди с магнезий цялото тяло; тогава се намазват внимателно ходилата, коремът и под мишниците.

Как действа продуктът магнезиево олио

Магнезият има изключителна роля за регулирането на нервната и мускулната система, а набавянето му чрез магнезиево олио е най-безопасен и ефективен вариант. Нанесено върху кожата, то позволява лесно усвояване на магнезия от клетките. Локално – подобрява кръвообращението и качеството на нервните импулси. Цялостно – поддържа електролитния баланс, насърчава нормалния метаболизъм и производството на енергия.

Гарантира правилността на процесите при синтез на протеини, делене и изграждане на клетки и тъкани. Поддържа здрави костите и съдейства за доброто състояние на кожа, коса и нокти. Подпомага възстановителните процеси, допринася за преодоляване на умора и отпадналост (framar.bg).

Магнезиево олио при болки в кръста и гърба – ишиас, радикулит, плексит

Болките в кръста и гърба са сред страданията, които засягат всеки човек в различни етапи на живота му. Те могат да са причинени от различни фактори: могат да се дължат на преумора или голямо физическо натоварване за кратко и след почивка да отзвучат. Но може да става дума за възпалителен процес, който се проявява в остра или хронична форма.

Ние не винаги си даваме сметка какъв точно е проблемът, ако не ни го обясни медицинско лице. И без обясненията обаче чувстваме болката и често сме блокирани, неспособни да направим и най-просто движение.

Ако ни боли кръст и усещаме изтръпнал единия си крак, значи страдаме от ишиас – това е възпаление на седалищния нерв. В съзнанието на доста хора ишиас и радикулит е едно и също – но не е така: при радикулит възпалителният процес засяга коренчетата на периферните нерви, излизащи от гръбначния стълб.

Болките в зоната на кръста могат да са и от изтриване на хрущялен диск, може да става дума за дискова херния (mountheal.com). При всички тези случаи лечението с магнезиево олио дава положителен ефект поради болкоуспокояващото му действие. Засиленото кръвообращение и подобрената кондиция на нервите под действието на магнезия си казват думата!

магнезиево олио

Масаж с магнезиево олио ликвидира целулита

Така се процедира и при болки в гърба – най-често се касае за плексит, т.е. за възпалени сплитания на периферните нерви, обикновено в зоната към раменете.

При лечение с магнезиево олио трябва да се внимава, тъй като понякога може да се получи парене и зачервяване. Затова при първите 3-4 процедури олиото се разрежда с вода, чаена лъжичка от продукта с 2-3 лъжички вода.

Постепенно водата се намалява, докато се достигне до самостоятелна обработка с чисто магнезиево олио (framar.bg). Добре е да се внимава и за лимита на дневната доза: не повече от 5 мл!

При шипове

Третирането с магнезиево олио при шипове разчита на болкоуспокояващия ефект на продукта. Проблемната зона се намазва, като олиото се втрива внимателно и се оставя да засъхне. При парене мястото трябва да се измие или да се изчисти с влажна кърпа, след което да се разтрие със суха.

Какво се случва с шиповете при лечение с магнезиево олио? Както е известно, шиповете са резултат от натрупване на неусвоения в костната тъкан калций. Израстъците причиняват нечовешки болки, притискайки нерви и кръвоносни съдове или създавайки затруднения за движенията на ставите.

Този дефект се проявява поради недостиг на магнезий, който е важен фактор за усвояването на калция. Лечението с магнезиево олио променя това състояние, като насърчава приемане на външния калций и “стопяване” на шиповете. Така болката намалява, движенията се облекчават, възпалителните процеси затихват. За да има ефект от лечението на шипове с магнезиево олио, то трябва да продължи най-малко един месец.

Използва се разредено магнезиево олио – 1 лъжичка олио на 4 лъжички вода (mauntheal.com).

При инсулт

Лечението на хора, преживели инсулт, може след лекарска консултация да включи и процедури с магнезиево олио. Логично е те да се съвместяват с класическата рехабилитация, която цели раздвижване на засегнатите крайници и възстановяване на говора. Доброто при лечение с магнезиево олио е, че то съдейства за по-успешно отпускане на мускулите и възстановяване на нервната проводимост.

Подобрява се енергийният баланс, пациентът се чувства тонизиран и видимите резултати от усилията му действат стимулиращо. Терапията се прилага върху засегнатия крайник, или за общо тонизиране на организма – върху ходилата, коремната област.

При мигрена

Известно е, че хората с чести пристъпи на мигрена по правило имат недостиг на магнезий в организма. В ситуации на стрес, силно вълнение, преумора, рязка смяна на външните условия – магнезият допълнително се срива под критичния минимум и настъпва адското главоболие.

Прилагането на магнезиево олио или гел – разтривки в областта на слепоочията, врата и раменете – подобрява кръвообращението и освобождава потиснати нервни импулси. Попълването на магнезиевия дефицит стимулира възстановяването на хормоналния баланс, чието нарушаване е честа причина за мигрена. Стимулира се производството на серотонин – хормона на щастието (mountheal.com).

При косопад

Обичайна причина за косопад е калцифицирането на космените фоликули. Натрупването на калций и локалните възпаления буквално пресушават косъма и стават причина за опадването на косата. Прилагането на магнезиево олио подобрява кръвообращението и “включва” процес на усвояването на калция и извличането му от калцифицираните фоликули.

Това е буквално реанимация на косъма! Процедурите с магнезиено олио имат изключително значение за спиране на косопада и възстановяване на нормалното състояние на скалпа. Приложението в този случай също става с разредено с вода магнезиево олио – 1:4. Процедурата се прави веднъж на ден, като се намазват проблемните места и се оставя да действа не повече от 30 минути. След това косата се изплаква обилно.

Компреси при диабет

магнезиево олио

Лечението с магнезиево олио започва с малки дози

Използването на магнезиево олио при диабет има логика след като се знае, че при диабетиците по правило се диагностицира магнезиев дефицит. Набавянето на необходимите количества става най-лесно чрез магнезиево олио или магнезиев гел.

При попълването на дефицита се подобряват кръвообращението и нервната проводимост, балансира се производството на ензими, контролират се стойностите на кръвната захар.

Проблем при диабета е т.н. инсулинова резистентност: с помощта на магнезиевото олио може да се постигне оптимално съотношение между факторите, свързани с диабетната характеристика.

Приложението на магнезиево олио от диабетици задължително се консултира с лекар и ако е необходимо – е предхождано от изследване за нивата на магнезия в организма.

При дефицит най-бързото попълване е чрез намазване на корема с магнезиево олио.
При диабетна полиневропатия могат да се прилагат компреси с магнезиево олио, като предварително разреждаме олиото с вода в съотношение 1:3 или 1:4 (nanocom-bg.com).

За отслабване

Магнезият е активен играч в процес, който превръща глюкозата в енергия. Важна роля в него играе инсулинът. Ако е налице магнезиев дефицит, програмата на тази трансформация се обърква и вместо освободена енергия се получава излишък от мазнини. Следва напълняване.

Логично е да очакваме, че при нормални магнезиеви стойности трансформацията ще протича правилно, няма да е необходимо свръхпроизводство на инсулин и няма да има трупане на наднормени килограми. Процедурите с магнезиево олио са в състояние да поддържат този баланс и да съдействат за успешно провеждане на програми за редукция на теглото (az-jenata.bg).

При розацея

Дали може да се излекува розацея с магнезиево олио? Информацията за свойствата на продукта съдържа бележки и за подмладяващото, укрепващо действие на магнезиевото олио върху кожата. Всъщност т.н. олио не е мазнина, но при полагането му кожата се чувства по-мека и еластична.

По-специално се отбелязва, че чрез магнезиево олио се постигат положителни резултати при псориазис (framar.bg). Дали да лекувате вашата розацея с магнезиево олио, все пак трябва да прецени опитен дерматолог. Става дума по принцип за продукт с полезно действие; от друга страна – за чувствителна кожа с поддържан възпалителен процес в епитела.

Освен това в някои случаи терапията с магнезиево олио причинява зачервяване и има данни за алергични реакции – именно за това се препоръчва всяко лечение да започва с разредено олио. Не рискувайте да опитвате сами – посъветвайте се за вашия случай с лекар!

Против целулит

Масажът с магнезиево олио помага за преодоляването на неприятния целулит. Известно е какво представлява целулитът и може да се допусне, че свойствата на продукт като магнезиевото олио ще допринесат за освобождаване от ефекта на портокаловата кора.

Първото, което е категорично – при нанасянето на олиото се подобрява кръвообращението и се стимулира трансформацията на мазнините. Кожата възвръща еластичността и гладкостта си и поради подобрения метаболизъм, изхвърлянето на токсини и излишни течности, оптимизирания тонус на кръвоносните съдове и мускулите (mountheal.com).

По време на бременност

Недостигът на магнезий по време на бременност може да провокира отлепвне на плацентата или еклампсия; чрез магнезиево олио успешно се овладяват пристъпи на високо артериално налягане, задържане на течности и отоци, белтък в урината (magnezij.com).

При бременност и кърмене необходимите количества магнезий трудно могат да се набавят само чрез храната, затова профилактиката с магнезиево олио е препоръчителна. Посъветвайте се с медицинско лице или фармацевт за начина на приложение във вашия случай!

По време на менопауза

Една от тихите драми на жените в менопауза е остеопорозата – а продуктът магнезиево олио може да влияе положително и в тази посока. Известно е, че без достатъчно магнезий костната тъкан не може да усвои достатъчно калций. Така се стига до намаляване на костната плътност, костите стават леки и чупливи и това съкращава живота.

Чрез магнезиево олио се подобрява балансът калций-магнезий и това подобрява състоянието на скелета. Това е доказано експериментално чрез двегодишни терапевтични програми.

Против запек

Приложението на магнезиево олио балансира метаболизма и насърчава по-бързото изхвърляне на токсини, шлаки и излишни течности. Цялостното тонизиране на кръвообращението и жизнено важните процеси водят до нормализиране на чревната перисталтика и успешно преодоляване на запек.

При Хашимото

Много често при болестта на Хашимото, която е автоимунно възпалително заболяване на щитовидната жлеза, се установява дефицит на магнезий. Магнезиевото олио е най-бързият, достъпен и без странични ефекти начин за попълване на дефицита (medicalcenterlife.bg).

Прилагането на рецептата за цялостно зареждане на организма чрез намазване на ходилата, корема и под мишниците, се отразява с неутрализиране на възпаленията и с намаляване на крампите – те са доста чести при това заболяване.

При разширени вени

магнезиево олио

Болката в тези точки изчезва чрез магнезиево олио

Директното приложение на магнезиево олио/гел в участъци с повърхностни разширени вени подобрява симптоматиката. Процедурите облекчават: действат болкоуспокояващо и противовъзпалително. Благодарение на намазването с магнезиево олио се подобрява в перспектива еластичността на вените, което е важно за редуцирането на застойните състояния (mountheal.com).

Мазането с магнезиево олио/гел се прави до 3-4 пъти на ден, като траен резултат може да се очаква след около месец. Подобряването обаче идва доста по-рано; разширените вени губят изпъкналостта си и болката постепенно намалява, изчезва характерната умора на долните крайници.

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder