Как кокосово масло може да се използва за отслабване ?

Как кокосово масло може да се използва за отслабване и махане на коремна мазнина?

Добавянето на кокосово масло към вашата диета е отличен начин да ускорите метаболизма си, да съхранявате по-малко мазнини, да увеличавате енергийните си нива, да потискате апетита, да стабилизирате кръвната си захар, да регулирате хормоните.

Това мощно масло е изключително добър вариант за хората, които търсят варианти за загуба на тегло, въпреки че то е богато на мазнини. Това може да звучи объркващо, но ползите от това здравословно масло далече надхвърлят потенциалните недостатъци, когато става дума за кокосово масло.

Ако искате да отслабнете с кокосово масло, най-добре е да я консумирате тридесет минути преди всяко хранене и повечето хора обикновено смесват малко количество с топла вода или билков чай.

Това може да помогне да се заситите и също така да се подобри храносмилането. Каква доза е нужна на ден?

Как кокосово масло може да се използва за отслабване ?

Добрата доза, която трябва да използвате, е не повече от 1,5 супени лъжици кокосово масло преди всичките три хранения. Започнете с по-малки количества, тъй като кокосовото масло може да действа като мощен лаксатив. Всяко тяло е различно, така че започнете с по-малки количества и бавно увеличавайте дневната си доза, докато не достигнете ниво, което ви дава желаните резултати, без никакви нежелани странични ефекти.
Кокосовото масло помага на редовните си потребители да отслабват, като предотвратяват ненужното съхранение на мазнините, повишава метаболизма, оптимизира хормоналните нива и намалява глада между храненията.

Звучи супер, нали?

Метаболизъм: Един от най-пасивните начини да си помогнете за увеличаване на загубата на тегло е да ускорите метаболизма си. Както вече споменахме, кокосовото масло съдържа високи нива на мастни киселини със средна верига, което означава, че ефективността на изгаряне на мазнините в организма се увеличава, когато тези видове мазнини се ползват всеки ден.

Апетит: Когато консумирате това полезно масло преди  да приемете храната си, то може значително да намали апетита ви, което води до по-малко калориен прием. Смята се, че това потискане на апетита се дължи  на процеса на разграждане на средно верижните мастни киселини от организма. Така се намалява  директно глада и апетита.

Диабет: Хората, които са с висок риск от диабет или тези, които вече страдат от това заболяване, регулирането на кръвната захар е от решаващо значение. Мастните киселини на кокосовото масло не изискват производството на излишни храносмилателни ензими, което осигурява на панкреаса необходимата почивка, която му позволява по-ефективно да произвежда и освобождава инсулин. Нормалните нива на инсулин означават, че клетките и органите ви получават глюкозата, от която се нуждае тялото ви, като се избягват промените в кръвната захар, които могат да доведат до диабет.

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder