Как да разпознаем хернията?

Симптоматиката на хернията се свързва с теглеща, тъпа болка в корема, която е насочена към сърдечната област и която след оригване, значително намалява.

Като симптоми, които индикират появата на проблема, трябва да се посочат и паренето или болката зад гръдната кост.

рентгенография на стомах с бариева каша 02Те се нуждаят обаче от задълбочени изследвания, тъй като при наличието им е възможно да става дума и за друго заболяване (възможно е заболяване на сърдечно-съдовата система).

Изследване с бариева каша на рентген е метод, който с най-голяма точност спомага за визуализирането й, като въпросната каша служи за контрастиране на стомаха и на хранопровода.

Рентгенографското изследване се прави при няколко различни пози на тялото.

Някои специалисти препоръчват за установяване наличието и разположението на хернията да се приложи ендоскопско изследване, по време на което в хранопровода към стомаха се прокарва камера, разположена на върха на гъвкава тръба.

Плюсът на този тип изследване се крие в това, че освен дефектът, може да бъде установена и степента на поражение на лигавицата.

рентгенография на стомах с бариева каша 01 Ако става дума за минимално отклонение от нормите, при някои хора не се налага лечение.

Най-често при наличието на херния лекарите препоръчват оперативното й лечение, но е възможно и прилагането на лапароскопски мтод.

Става дума за 5 или 6 малки разреза, чрез които се извършва самата интервенция.

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder