Ако имате проблеми с очите, спазвайте тези неща

Всеки човек в някакъв момент има проблеми с очите си

Окото е важен орган, за чието здраве рядко се замисляме. Но без очи не можем и ето няколко важни съвета, ако имате проблеми с очите:

1. Ако използвате очила или лещи, следете за тяхната хигиена и диоптри

Много хора имат проблеми с виждането и затова носят очила или лещи.

Използването на очила и лещи не означава, че не сте  способни да работите качествено. В повечето случаи те се носят, за да виждаме по-добре или за да предотвратят увреждане на зрението.

Няма значение дали носите очила или контактни лещи – най-важното е, че те винаги трябва да са чисти. По този начин ще избегнете прекомерното натоварване на очите, а в случай на употреба на контактни лещи – ще се предпазите от възможна инфекция.

Препоръчва се най-малко веднъж годишно, да бъдат ипосещавате офталмолог, за да проверявате състоянието на очите и да се следят диоптрите.

И ако е необходимо, трябва да се сменят с нови очила или лещи.

2. Използвайте правилно устройствата с екрани – телевизор, компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон

Релаксацията на очите помага за поддържане на здравето на очите!
Както вече споменахме, в наши дни е почти невъзможно да се направи нещо без устройства, които имат монитор или екран (компютър, телевизор, таблет, мобилен телефон).

Но това не означава, че не можем да защитим зрението си при работа с екран или монитор.

Ако имате проблеми с очите, спазвайте тези неща

Когато гледаме телевизия, разстоянието от очите до екрана трябва да бъде около един метър.

Често използваме мобилни телефони на тъмно, но е важно да знаем, че това е вредно за зрението. Става дума за вредната синя светлина.

И вече екранът на повечето устройства ни позволява да регулираме нивото на тяхното осветяване. Има и специални режими за работа на тъмно.

3.Овлажнявайте редовно очите си

Очите трябва непрекъснато да се навлажняват. Ако започнете да  чувствате сухи или парещи очите си – то си сложете капки.

Хубаво е и по-често да мигате. И помолете офталмолога да Ви изпише „изкуствени сълзи“, с които редовно да овлажнявате очите си.

Ако прекарвате много часове на компютър, слагайте си периодично от тези „сълзи“ във всяко око на всеки три часа или всеки път, когато почувствате сухота в очите. Това ще ви помогне да запазите очите си здрави.

Както виждате, всички тези съвети наистина помагат да поддържате здравите си очи.

Наистина са много прости и лесни за следване.

Важно е да се грижите за очите си не по-малко отколкото за другите органи и части от тялото. Следвайте тези съвети и очите ви ще бъдат здрави.

Вашият коментар

Or

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *placeholder